25 May 2012

Balkon Bahçem

















Bu yıl sebze meyve yetiştirmeye merak saldım.İşten ayrılmamı da fırsat bilip balkonumun bir köşesini bahçe yapmaya karar verdim.Tamamen ilk tecrübe.Umarım bir iki kahvaltı da beni mutlu edebilirler çünkü tek hayalim kahvaltıda dalından kopardığım domatesi,biberi,maydanozu yemek.
İlk olarak bir kaç saksı,domates ve biber fidesi aldım.Ben bauhaus'dan almıştım ama semt pazarlarındakiler daha iyi sanırım.Şu an biberimin sivri mi çarliston mu hangi cins olduğunu bilmiyorum mesela.Pazardan alırsanız sorma ve yetiştirme ile ilgili tiyo alma şansınız olur.Bir de bauhaus'dan aldığım saksıları semt pazarında neredeyse yarı fiyatına olduğunu görünce daha bir şahane oldu:)


Bir de şu pencere önü bostanlarından aldım.Nane,fesleğen ve maydanoz.Ne kadar uğraştıysam nane çıkmadı gitti.Bi nane çıkmadı yani:)Bende pazardan aldığım nanelerden bir ikisini suda köklendirip diktim.Umarım tutar.Zaten naneyi tohumdan yetiştirmek zormuş biraz araştırınca vazgeçtim ben de.Bu arada pencere önü bostanlarını alırken dikkat edin içinden çıkan tohumlar eskiyse çimlenmiyormuş.Bir çok kişi ürünü alıp hiçbir şey çıkmayınca iade etmiş.
Sıra geldi dekorasyona.Saksıların altına bir metreye bir buçuk metre gibi çim halı kestirdik.Saksıları da çim halı üzerine yerleştirdim.Annem de tchibo'da saksılara takılan kuşlardan görüp almış,onları da koyunca tamam oldu.Evimiz 5.katta olduğunda çatılarda kargalar geziniyor.Gözünün içine baktığım domatesi kargalara heba etmemek için rüzgar gülü yapmıştım ama yağmur yağınca mahvoldu.Şimdilik keçeden bir çiçek astım.Ama kargalar ve kuşlara karşı en iyisi rüzgar gülüymüş.Hareket ettikçe gelmiyormuş kuşlar.Korkuluk görevi görüyor sanırım.
Öndeki çitleri de tadilattan arta kalan malzemelerle eşimle birlikte yaptık.Benim hayalimdeki görüntü ortaya çıktı.Bir de domates biberlerimi görürsem herşey tamam olacak.Kırmızı piti kareli bir masa örtüsü ile tamamlanan bir kahvaltıda saksılarımdan bir domates bir de biber koparabilirsem ne mutlu bana.Balkonda piknik style:))

















Bu da saksısına vurulup aldığım sümbül.Ama ömrü kısa sürermiş gerçekten de bir hafta sonra kendi gitti saksısı kaldı elimde.Taaa seneye çıkacakmış.Ohooo dedim ben aceleciyim bir sene bekleyemem saksıya hürmeten içine başka mor bir çiçek ekmeli ama tüm yıl giden mor renkli bir tür var mı acaba?






İlk ve son halleri arasındaki fark fotolarda oldukça belli oluyor.Fideleri ve pencere önü bostanlarını ektiğim tarih 1 Mayıstı.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

balkonun bu köşesi harika olmuş.bol sabır ve bol ürün diliyorum:)ipek samur

Adsız dedi ki...

çok güzeeel.. umarım üretim bol olur.. teras için ben de düşünüyordum,kime danışacağımı öğrendim artık:) sevgiler... (özge***)

mrv dedi ki...

tesekkur ederım;)

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel olmuş..

mrv dedi ki...

çok teşekkürler girlshygirlguide:) son halleri ile ilgili yeni bir post yayınlayacağım yakında:)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Emekleriniz çok güzel.Ellerinize sağlık.
Mutlu yıllar dilerim...

mrv dedi ki...

çok teşekkür ederim butikrabia:)