29 Eyl 2011

Bademiçi Gurme Restaurant

Bu yazımda size muhteşem bir yerden bahsedeceğim.Bademiçi Gurme Restaurant..
Öncelikle bu harika yerin şefi bir çoğunuzun bir yerlerden duymuş olduğu Ömür Akkor.Kendisinin Bursa Yemeklerini bir arada topladığı bir de kitabı mevcut.
Bir kere mekan inanılmaz ferah,tertemiz,biraz modern biraz klasik,sıcacık bir yer.Üstelik doğumgünleri,kalabalık aile yemekleri,kutlamalar,gruplar vb için ayrıca cam bir bölmeyle istenirse kapanabilen bir kısım var.Oldukça şık olmuş.Evinizde gibi ama diil:)

Garsonların ilgisi,bilgisi,servis hızı inanılmaz.Masamızda yer alan 10 adet çoğunu hiç bilmediğimiz mezenin isimlerini ve içeriğini tek tek anlattığında kendisini takdir ettik.Ayrıca Ömür Bey'in müşterileriyle tek tek ilgilenip masalarında hal hatır sorması da çok ince bir davranıştı.Anlayacağınız burada her şey tabir yerinde ise asil.
Gelelim en önemli kısım olan yemeklere,
Çok hoşumuza giden bir uygulama olan "Şef Masayı Donatsın" seçeneği sayesinde menüde yer alan onlarca seçenek arasından birini seçmek yerine,menüde yer alan bir çok meze ve yemekten azar azar masamıza getirdiler.Böylece diğerinin tadı nasıldı acaba diye aklımız kalmadı.İlk kez gideceklere kesin tavsiyem bir ana yemek ve birkaç meze seçmek yerine bıraksınlar "Şef Masayı Donatsın"
Yemekler Antep Mutfağı,Bursa Mutfağı ve Orta Doğu Mezelerinin bir karması.İlk kez denediğim bir Lübnan Salatası ve Muhammara adında iki leziz tat vardı ki aman yarabbi.Bir diğer favorim de Humus-u Ala.Adından da anlaşılacağı üzere humusun alası gerçekten:)


Ana yemek favorim de Altı Ezme Köfte oldu.Malzeme ve etlerin tazeliği lezzetine yansımıştı.Bu yüzden bu zengin menünün hakkını vermek için yeterince aç gitmenizi ve yavaş yavaş yemenizi öneririm.Bir de özel yapım sodaları var ki içinde çeşit çeşit meyve ve nane olduğunu öğrendiğim, inanılmaz ferahlatıcı ve hazmı kolaylaştırıcı bir içeçek.Bunu da denemeden dönmeyin derim.
Sıra geldi tatlıya.....
Midemde özellikle yer bıraktığım tatlıda ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.O muhteşem şeyin adı Cennet Çamuru.
Öyle çamurlu falan bir ismi var ama o çamura can kurban.Kadayıf ve bol şam fıstığını harmanlanmış hali tabi buram buram tereyağ kokusunu da unutmamak lazım.
Ardından içilen şekerli türk kahvesi ile yemeğimizi çatlamadan noktalıyoruz.Çıkışta Ömür Bey'le tokalaşıyoruz ve bizi uğurluyor.Tüm bu hizmetlerin bedeli de oldukça makul.
Rezervasyon telefonu:0224 549 01 09



Bu arada alt katında inanılmaz bol çeşitte ürünler sunan bir gurme market var.Dünya mutfaklarında kullanılan değişik sos ve malzemeleri bulmanız çok kolay.
Kısacası gidin ve "Şef Masayı Donatsın"

Hiç yorum yok: